2020, årtiondet då det händer.

Efter lite julledighet där även bloggen fått lite julledigt är det nya året här. 2020 är dock inte bara ett nytt år utan även ett nytt årtionde, ett årtionde där mitt slutgiltiga mål skall uppfyllas och min passiva avkastning skall täcka mina baskostnader.

Jag kommer göra vissa lite större förändringar där den första är att byta tid mot investeringsmedel. Tanken är att under 2020 arbeta mer än jag gjort under hösten för att öka mitt sparande. Tidigare studerade jag och arbetade 75% varvid jag är van vid ett högre tempo och det vill jag nyttja ett år till. Därför kommer jag att under 2020 lägga fokus på att öka sparandet i ett ”tidigt skede av livet” för att öka snöbollseffekten.

Målet för 2020 blir därför enkelt. Passiv avkastning skall ökas och jag ska över gränsen för 50 kr / dag.

Som du ser i diagrammet har jag sedan januari 2016 varje månad gjort det jag kallar för efterfest och nu 4 år senare börjar grafen utkristallisera sig och takten öka. Ska nu bli riktigt kul att se hur 2020 utvecklas!

God fortsättning och dela gärna ditt / dina ekonomiska mål för 2020 i kommentarsfältet! 🙂

PS. I och med ökat förvärvsarbete kommer jag inte längre att ha som mål att skriva inlägg 2 gånger / vecka. Det kommer istället komma inlägg under veckorna när jag känner för det, när tid finns samt efterfest som kommer fortsätta som vanligt vid varje månadsskifte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *