Efterfest: November

Bloggens första efterfest med jultema 🙂 Första advent till ära har bloggens efterfestmaskot alltså fått på sig en ny hätta. Det är nu dags att gå igenom hur november utvecklats och oj vilken månad det blev!

Totalt kapital:

Ökningen av totalt kapital fortsätter stabilt uppåt även denna månad. Ökningen för november ligger på 3,7% vilket är riktigt bra och för helåret är jag nu uppe på hela 33,5%. Dessa ökningar omfattar både sparandet och värdeutvecklingen.

Att nå nästa kapitalnivå i diagrammet lär bli svårt, jag har dock ett litet ess i rockärmen för att ge sparandet i december en extra knuff men om inte börsen väljer att vara oväntat positiv blir det svårt. Det här målet var satt utifrån att vara väldigt ambitiöst så jag är redan mer än nöjd med den utveckling som varit. Sen är det klart att det vore kul att komma ännu närmare nu under december!

Passiv avkastning:

Nästa kategori och stora frågan hur har den passiva avkastningen utvecklats under månad? Månadens ökning är precis som förra månadens ökning lite boostad. Det är inte mitt sparande eller återinvesterad utdelning som genererar denna enorma ökning utan den aktiekredit jag skrev om tidigare den här månaden. Klicka här för att läsa inlägget om Aktie kredit.

Målet för 2019 var att passera 30 kronors gränsen och det kan man ju lugnt säga när jag nu passerat 35 kr / dag.

Nästa månad kommer inte vara ett lika stort steg framåt eftersom aktiekrediten var en engångsföreteelse. Gissningsvis lär ökningen under december landa på runt 1,5 kr.

Sparande:

Nästan så nära 100% man kan komma skulle jag vilja säga. Utfallet betyder dock egentligen bara att den budget jag gjort faktiskt är rimlig. Hade den inte varit rimlig hade jag inte varit i närheten av att få den att gå ihop men så är alltså inte fallet. Jag har kunnat leva hela månaden utan att tvingat mig själv från att avstå massa saker och fortfarande kunnat spara 50% av lönen. En bra budget alltså och ett riktigt bra utfall!

På tal om budget, följde du mitt tidigare inlägg och gjorde en egen budget? #BudgetNovember Att jag nu träffar rätt i min budget bygger framför allt på att jag gjort budget så många gånger nu att jag genom att testa mig fram har hittat rätt nivå. Jag har lärt mig allt om hur jag själv fungerar och det kommer gör det ännu lättare att fortsätta utveckla budgeten även framöver.

Nu blir det julpynt och lussebullar för mig resterade del av dagen 🙂

Önskar er alla en riktigt glad första advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *